torsdag 25 juli 2013

Det där med att campa

Befinner oss just nu på Liens Camping i Riddarhyttan. 
Det här med att campa är ingen lätt grej, ni ska veta att vi har lärt oss den hårda vägen och det krävs flera försök innan man blir en fullfjädrad campare. Vi har fortfarande lång väg kvar och ibland förstår jag inte riktigt grejen. Hur Tv-programmet "Böda Camping" och Partajs "Campingen" är så skrämmande lika är hysteriskt roligt. Men tänk om nu Campingdjävulen har satt sina klor i mig? Tänk om jag faktiskt gillar det?



Detta blir tredje omgången familjen Eriksson entrar en camping och så länge som solen gassar och vädret är kalas så måste jag erkänna att vi faktiskt har det fantastiskt bra. Just ja...bara för att nämna...det är ingen husvagn eller husbil som gäller utan det är hardcore-camping med tält som gäller.

Första gången vi tältade (bortsett från tältning på tomten) var i samband med ett besök på Kålmorden. Regnet vräkte ned, sonen hade öroninflammation, jag sprang runt och sökte febernedsättande för det var inte något vi hade med i beräkningarna inför denna tur. Dessutom hade vi inte lyckats så bra med planeringen och saknade både bord och stolar. Så där stod vi i förtältet, blöta, ingenstans att sitta och med väldigt ledsna barn. 

Kolmården var ju kul iallafall!



Omgång två var på Leksands camping och denna gång skulle vi besöka Leksands Vattenland. Underbart väder, mycket bad och ett avslutande besök på campingens restaurang med en glad trubadur som verkligen fick hela området i ett sommargung.  Kvällen tog slut och det var dags för en trött familj att krypa till tälts. Det blev inte många timmars sömn för någon av oss den natten. Att Campingens bad även var ett tillhål för Leksands ungdomar var inget som kom till vår kännedom förrän just då. Inte heller att det var ett välkänt ställe att köra båtrace med trimmade motorer på...förrän den kvällen. Att tälta innebär som bekant att man inte har någon direkt ljudisolering så det som händer i närliggande tält eller utanför ens eget tält förekommer även inne i just ditt tält, alternativt vårt tält. Fnittriga tonårstjejer som gick runt tältområdet och högljutt undrade var deras trosor hade tagit vägen fick våra barn att fälla ut de stora parabolerna för det var nu som de mest intressanta började. 

Leksands sommarland var ju kul iallafall!

Den trejde gången som innefaller just nu är störtskön. Bad och lek för fulla muggar och japp ett och annat löppass har jag även lyckats med. Mer om det lite senare...nu måste jag bada...eller iallafall doppa tårna för vattnet är svinkallt! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar