onsdag 29 maj 2013

De godaste torskburgarna ever! (Martina)



Dessa torskburgare är en storfavorit i vår familj och tillbehör kan varieras i massor. Barnen vill gärna ha sådant där lyxigt Friscobröd till sina burgare och den minsta ska prompt ha ketchup till. Ketchup passar lika bra till torsk som att gammelsmurfen skulle ha en vit mössa eller att Karl-Alfred skulle vara allergisk mot spenat...men fisk är nyttigt i vilken konstellation som helst så låt gå för det då.

Fiskburgare
4 pers.

400 gr torsk
1 ägg
1/2 mjölk
salt och peppar
Havregryn

Släng ned halvtinad torsk i en hushållsassitent tillsammans med ägg, mjölk och kryddor. Mixa ihop allt till en färs och forma till 4 biffar. Panera biffarna i havregryn och stek dom klara.

Det finns andra sätt att bädda in burgarna i än med hamburgebröd, som tex en kvargplätt a la wrapsmodell. Enkelt och snabbt vispar du ihop kvarg, äggvita och havregryn och steker sedan i en panna...som en pannkaka.

Wrap
1 pers.

50 gr kvarg
3 äggvitor
15 gr havregryn

Fyll den sedan med torskburgare, keso blandat med chilipulver, tomat, gurka, paprika

Klart!

Näringsvärde: 323 kcal
40 gr proteiner / 26 gr kolhydrater / 5 gr fett

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar