Dessa torskburgare är en storfavorit i vår familj och tillbehör kan varieras i massor. Barnen vill gärna ha sådant där lyxigt Friscobröd till sina burgare och den minsta ska prompt ha ketchup till. Ketchup passar lika bra till torsk som att gammelsmurfen skulle ha en vit mössa eller att Karl-Alfred skulle vara allergisk mot spenat...men fisk är nyttigt i vilken konstellation som helst så låt gå för det då.
Fiskburgare
4 pers.
400 gr torsk
1 ägg
1/2 mjölk
salt och peppar
Havregryn
Släng ned halvtinad torsk i en hushållsassitent tillsammans med ägg, mjölk och kryddor. Mixa ihop allt till en färs och forma till 4 biffar. Panera biffarna i havregryn och stek dom klara.
Det finns andra sätt att bädda in burgarna i än med hamburgebröd, som tex en kvargplätt a la wrapsmodell. Enkelt och snabbt vispar du ihop kvarg, äggvita och havregryn och steker sedan i en panna...som en pannkaka.
Wrap
1 pers.
50 gr kvarg
3 äggvitor
15 gr havregryn
Fyll den sedan med torskburgare, keso blandat med chilipulver, tomat, gurka, paprika
Klart!
Näringsvärde: 323 kcal
40 gr proteiner / 26 gr kolhydrater / 5 gr fett
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar