måndag 27 maj 2013

Den godaste kycklingwoken ever!!

Det här är en wok där man kastar ned de grönsakerna man har hemma och som man gillar förstås. Eller så traskar man till sin favvobutik, köper favvogrönsakerna med sig hem och kastar ned dom i en het wokpanna, stekpanna eller traktörpanna.

Vi valde följande grönsaker:
-Chilipeppar
-Vitlök
-Färsk ingefära
-Broccoli
-Blomkål
-Sockerärtor
-Lök
-Morötter

-Cashewnötter

Woksås
-2 dl woksauce
-3 msk sweet chilisås
-Sambal olek (efter smak och tycke)
-Saft från 1 lime
-Ev. lite vatten
Rör ihop allt

Börja med att finhacka chili, vitlök och den färska ingefäran. Strimla kycklingfileerna (vi brukar räkna 125-150 gr kyckling/person) och woka/stek kycklingbitarna tillsammans med chili, vitlök och ingefära. Ett tips är att dela upp kycklingen och steka i omgångar, annars finns risken att den kommer att vattna ur sig och kokas istället. Ta bort kycklingen ur pannan. Klyfta löken och slanta morötterna. Är broccolins- eller blomkålens buketter för stora så dela dom först. Woka/fräs grönsakerna snabbt tillsammans med cashewnötter (valfritt). Häll på såsen som redan är ihoprörd och tillsätt kycklingen.

Sen är det bara att frossa som värsta syndaren...antingen med ris, nudlar eller bara som den är.

Sjukt smarrigt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar