lördag 1 juni 2013

Tabata (Martina)


Vill slå ett slag för Tabata...älskar Tabata. Här finns möjlighet att köra vilken typ av styrkeövning som helst...allt från armhävningar till burpees...bara att välja och vraka bland dina egna favoriter.

Mina favoriter är plankan, sidoplankan med lyft och crunches och någon utav dessa körs nästan varje dag. Jobbigt?...You bet! Det bränner dödsskönt, svetten flödar och det ger dessutom ett riktigt bra resultat.

Men vad är då Tabata? Jag fattar ingenting, kanske någon undrar och det ska jag berätta för er. Tabata är som hatkärlek...du älskar det just för att du hatar det. Tabata är som en gammal olycklig tonårskärlek...du hatar dom för att du älskade dom. Tabata är som ett sommarregn...du hatar att regnet förstörde din grillkväll men du älskar det för att du själv slapp vattna rabatterna. Tabata är som kattfan...du hatar när den kommer in full med fästingar eller en och annan mus eller orm i munnen, men älskar den när den stångar lite kärleksfullt mot dig och spinner som aldrig förr...

Under 4 minuter pumpar du dina muskler i 20 sekunder och vilar 10 sekunder. Det låter inte så farligt kanske några nu tycker men jag lovar dig att det bränner som värsta eldsvådan och den går banne mig inte att släcka förrän de 4 minuterna är över. Att du sen känner dig som Hulk Hogan...trög och förbannat seg i både kropp och huvudet...är inte någonting att skämmas för. Det är precis så det ska vara. Antingen tar du fram klockan och tar tiden själv eller så sätter du igång Spotify och letar reda på någon schysst Tabatamusik och bara kör på...house, metal, tribal eller hiphop...det finns varianter för alla typer av musiksmak.

Tuta och kör...TUT TUT!!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar