lördag 12 oktober 2013

Ond vad ger trots allt en glad själ (Martina)

Beslutet är taget... det blir inget lopp för mig imorgon.

Kanske lika bra det!

Hoppades igår kväll när jag gick och la mig att jag skulle vakna idag och att det onda då var borta. Ack ack... sånt magiskt händer bara i sagorna.  Det är märkligt för jag har aldrig någonsin haft problem med vaderna. Lite ont i knän vid långpass och benhinnorna på asfalten, men endast där och då. Vet inte varför det exploderade igår. Min man säger att jag har fått "tantvad" men jag förstår inte alls vad han pratar om och hör dessutom väldigt dålig när han pratar om det.

Vaknade lite smådeppig och tanken att vila gjorde mig uttråkad bara en dag efter. Men vad fasiken... jag har bestämt mig för att det här inte ska stoppa mig! Det finns annat att träna än att springa eller sådant som belastar benen och dessutom ser jag det som en möjlighet att fördriva lediga dagar med annat som också gör mig glad.

Så så fick det blir! En dag tillsammans med familjen och skogen gjorde min dag till en dag i världsklass.

Direkt efter sen frukost tog vi bilen till Ängsö för att grilla pinnbröd och korv på klipporna vid Mälaren och vandra runt i skogen och vid slottet. Gick med stapplande steg på steniga och rotiga stigar där varje steg kändes som knivar i vaden men ingen klagade på det långsamma tempot. Egentligen tror jag inte att någon vågade det heller om jag ska vara ärlig. I och med den långsamma farten fick barnen möjlighet att utforska skogen i sin egen takt och allt bara var helt rätt med andra ord.






Precis när vi ska svänga in på vårt område så står familjen Älg där på åkern. En tjur, en ko och två små kalvar. På bilden kan man även se hur den ena kalven diar från mamman. Tvärgulligt i mina ögon... så länge jag befinner mig på säkert avstånd. Om jag däremot skulle möta den familjen i skogen känns det inte lika gulligt längre.


Henrik ska springa imorgon och självklart ska jag följa med och supporta och hoppas stöta på andra löpare vars bloggar vi följer. Så till alla som springer imorgon... Heja heja och spring även för mig!


3 kommentarer:

  1. Visst vardet en fin höstdag idag. Fantastiskt!

    Bra att du inte springer. Det är inte värt det! Önskar också Henrik ett stort Lycka till :-)!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Idag var klart den absolut vackraste höstdagen hittills under detta år. Hoppas på många många fler.

      Ja det känns inte värt det och jag tar och satsar på lite längre pass till nästa år. Vi får väl se vilka det kommer att bli.

      Radera