tisdag 3 september 2013

Premiär!

Då var premiären avklarade för Västerås nyaste (och snart hetaste) löpargrupp som går under namnet "Löparglädje Västerås". Saxat från gruppens Facebook-sida

"Välkommen till Löparglädje Västerås, en helt kostnadsfri löpargrupp där alla får vara med oavsett om man springer snabbt, långsamt, långt, kort, fult eller snyggt. Vi träffas 1 gång i veckan, tisdagar klockan 19.00 och springer tillsammans. Vi utgår från Blåsboparkeringen, den stora grusplanen vid Blåsboskolan, Vasagatan, och springer därifrån i samlad trupp. Vi kommer att köra intervaller, backträning, fartlekar, löpskolning, terränglöpning och långdistans. Inget pass är det andra likt och vi ser gärna att man kommer med kommentarer och önskemål om hur passen ska se ut. Kommande pass kommer att presenteras och diskuteras på den här sidan och en och annan bild från avklarade pass så klart." 

Idén kläcktes av Martina, som provat på allt ifrån Friskis och Svettis löpargrupper till Väserås Löparklubb och inte riktigt känt att hon passat in någonstans (hon får utveckla det mer själv senare). Så vi tänkte att vi tar tag i det själva. Tanken är att alla som vill ska få vara med och påverka så att det blir stor variation i träningen och att vi försöker dra nytta av all kompetens som finns i gruppen. Vi är absolut inga proffs-coacher, men vi hoppas att vår entusiasm räcker långt till att börja med, så får gruppens utformning växa fram helt enkelt.

Första passet var som sagt i dag och tyvärr så fick vi en del återbud (bland annat Martina som är förkyld), vilket gjorde att vi "bara" var tre stycken. Men vi som var där rev av ett ganska tekniskt utmanande (hoppas jag) terrängpass i Rocklundas Mountainbike spår. Vilket åtminstone jag tycker är skitkul!


Marie och Nina var grymt duktiga i dag. Bara glada miner och kämparvilja. De kommer helt klart ha ett försprång när vi kör en repris på det här passet inom kort. Nu får vi bara hoppas att de kommer tillbaka nästa tisdag och att vi är minst tre till då. Nästa pass kommer fokus ligga på löpskolning!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar