tisdag 13 augusti 2013

Ostkaka a la snabbfix

Älskar ljummen ostkaka, även den där färdiga i folieförpackningen, med jordgubbssylt och lagom vispad grädde.

Det behöver inte vara så krångligt att göra sin egen ostkaka och jag kom över ett recept som jag gjorde om lite grann. Den här är asenkel, megasnabb att göra och dessutom så nyttig att till och med en ickedietguru av olika slag skulle bli troende. Och lika sant som att en smurfstjärt är blå lika sant är det att kakan är snuskigt god.

500 gr keso
4 ägg
0.5 dl hackad mandel
Vaniljpulver (obs inte vaniljsocker)
Ev. lite sötningsmedel då keson kan ge en liten saltig touch.

Blanda ihop allt och häll över i en ugnsform. Grädda i 200 grader i ca 35-40 minuter tills den är färdig, dvs. har slutat dallra. Låt svalna.



Servera med kvarg blandat med vaniljpulver och lite bär. För den som vill lyxa till det väljer med omsorg ut den bästa jordgubbssylten och vispar grädden så där perfekt fluffig.


Smarrigt värre!

Kakan räcker gott och väl till 6-8 personer med endast 85-113 kcal/pers beroende på hur många som man vill bjuda denna himmelska godbit på. Den som vill veta näringsvärdet på kakan tillsammans med olika tillbehör kan ju alltid gå in på Shapeup och få hjälp med att räkna ut kalorier.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar